Newsfeed

Falset: Combines metalcore, modern rock, djent, and prog….

Falset - We Follow Or Lead The Way

Canadian rock group Falset are pleased to announce their debut album We Follow Or Lead The Way, due out October 16th, 2020.  The band is comprised of Zach Copeland (Vocals/Guitar), Braeden Kozy (Guitar), Riley Fields (Bass) ad Chance LaBrie (Drums), son of Dream Theater’s James LaBrie.

We Follow Of Lead the Way’ was produced by Zach Copeland and mixed by Nolly Getgood (Periphery, Devin Townsend).  The album combines metalcore, modern rock, djent, and prog elements highlighted by heavy-hitting breakdowns, soaring melodic vocals, and virtuosic guitar solos for a collection of exciting and memorable material. The older track Paralysis,

«This album was made at my Uncle David’s Cottage. It was nice to get away from all of of life’s distractions and have a relaxing environment to write this album in with the boys. Then Nolly Getgood just brought it up a whole other level with the huge mix». Chance LaBrie – Drums.

«We were just experimenting as we were writing and this is what came out of it. It was a lot of fun to make». Zach Copeland – Vocals.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7425 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*