Newsfeed

Wills Disolve: Gaze upon the cosmos once again…..

Wills Disolve - Echoes

Drawing on such diverse influences as Opeth, Isis, Enslaved, and Swallow The Sun, Wills Dissolve play a very special style of extreme progressive metal.

Wills Disolve is a Progressive Metal Band but fascinating enough with elements of prog-rock, death metal, black metal, and ambient music. Wills Dissolve and their second full-length album Echoes – due for release on Friday August 28. The album is actually a single 32 minute track, dealing conceptually with space exploration and technological development. An interesting thing to note is the inclusion of Damian Smith from Altars Of Grief on guest vocals near the end of the track.

Following on the comet tail of their debut album The Heavens Are Not On Fire…, Wills Dissolve direct their gaze upon the cosmos once again in Echoes, their sophomore album presented as a 32 minute exploration of the loneliness and sacrifice of astro-technological advancement. Though once again rooted in progressive metal, Echoes incorporates a wide range of styles to tell the tale of an astronaut on a dangerous and vital deep space expedition.

Allow yourself to be transported through the empty vacuum of space exploring the cosmos as the last vestiges of humanity search for another planet to inhabit, as human short-sightedness and hubris has rendered earth uninhabitable. Musically, you will hear everything from Progressive Metal, Death Metal, Ambient, Prog-rock, and Black Metal on this journey through the stars, allowing the narrative to develop naturally and letting the musical style shift as appropriate.

Mixed by Guitarist Andrew Caruana and mastered by Brad Boatright at AudioSiege, Echoes is scheduled for release on Friday August 28 through Hypnotic Dirge Records. The captivating album cover crafted by artist Adam Burke from Nightjar Illustration. Resonating deeply with a possible prospective future, Echoes is a cinematic and fantastic tale with ominous and cautionary undertones.

Hail the endless void!

Tracklist:

1 -Echoes (31:36)

Total: 31:36

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6811 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*