Newsfeed

R.I.P. Steve Holland

Founding Molly Hatchet guitarist Steve Holland has died, his longtime friend, guardian and conservator John Pappas confirmed to Billboard. He was 66 years old. No cause of death was given for the guitarist born in 1954, who appeared on the band’s first five albums, including 1979’s breakthrough Flirtin’ With Disaster. The track Fall Of The Peacemakers,

Holland left the band in 1984 and later formed a group called Gator Country, named after the second track on Hatchet’s 1978 self-titled debut album, which featured fellow former Hatchet member’s guitarist Duane Roland, drummer Bruce Crump, bassist Riff West and singer Jimmy Farrar. The Gator County FB page also had a tribute to Holland announcing the passing of the last original member of Molly Hatched. The track Dreams I`ll Never See,

«It is with great sadness that I announce the passing of original Molly Hatchet band/Gator Country band co-founder and lead guitarist Steve Holland», Gator Country said in a statement.

«Steve was the last man standing and has joined the rest of his fellow band brothers up in heaven. Steve’s health had been on a downward spiral for a while, with Steve finally getting his angel wings on August 2». The track Flirtin`With Disaster,

The band added: «You will always be one of the greatest, Steve. Rest well and sing out with Danny Joe Brown, Dave Hlubek, Duane Roland, Banner Thomas, Bruce Crump, Jimmy Farrar and Ralph ‘Riff’ West in heaven».

Paying tribute to their founding member, Molly Hatchet shared an image of the guitarist alongside the following caption: «Our deepest condolences are sent to the family of Steve Holland, guitarist and co-founder of Molly Hatchet of his passing. Steve left the band in 1984. He will be missed and remembered by all. RIP 1954-2020».

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*