Newsfeed

Dephosphorus: Enjoying playing riff-centric, rhythmically intense underground music……

Dephosphorus - Sublimation

Greece’s astrogrinders Dephosphorus have announced new release details for their upcoming album, Sublimation. Set to be released on September 11th, 2020 via 7Degrees Records (CD), Selfmadegod Records (CD) and Nerve Altar Records (black and clear vinyl), Sublimation is an album recorded by 4 guys who appreciate good sci-fi literature and enjoy playing riff-centric, rhythmically intense underground music. It has been heavily inspired by the late Iain M. Banks’ concept of Sublimation, as explored in the master’s final sci-fi novel, The Hydrogen Sonata. It is Dephosphorus’ 4th full-length album and it presents a few notable differences compared to the rest of their discography, which are up to the audience to find out.

«The most soaring, magnificent, ethereal cathedrals to reason, faith or anything else were as mere unkempt and dilapidated hovels compared to the constructions – if they could even be described as such – within the Sublime. The track Multiple-Dimension Descriptor,

Old allies of the band have joined forces for the physical release: Selfmadegod (Poland) for the CD, 7 Degrees Records (Germany) and Nerve Altar (USA) for the black vinyl edition which includes a poster, with a clear version of 100 copies reserved for pre-orders (both black and clear versions have been pressed to 180g wax).

Last but not least, the record’s atmosphere has taken visual shape thanks to Viral Graphics.

Line-up: Thanos Mantas – Electric and 12-String Acoustic Guitar, E-Bow, Chants on Tracks 5 and 10, Panos Agoros – Vocals, Kostas Ragiadakos – Bass and John Votsis – Drums.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7110 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*