Newsfeed

Insight: With introspective, psychological, psychotic and depressive themes…..

Insight - Neura

Peñaflor is a town and municipality in the province of Talagante in the center of Chile’s Santiago Metropolitan Region, and from here comes the band Insight.

Last year Insight enters to record its first EP titled Neura which takes 5 songs created between 2017 and 2018 and captures them on a new plate that will be released in late July 2020 under the label Australis Records. This new album Neura shows a disc with the Insight: Heavy Metal style frame, very nuanced with moments of technisimos, overflows of creativity, powerful melodies and above all much heavy metal. The track Tempestad,

The band Insight was originally formed in 2016 by Daniel Poblete, who was a member of two well-known bands into the Chilean underground: Hemisferio and Ripper. After the departure of both bands, he decided to join Carlos Contador with whom they began to compose themes strongly influenced by speed metal and with introspective, psychological, psychotic and depressive themes, all this sung in Spanish, this is how Marcelo Menares joined in the drums and Leslie Jiménez on bass (Hemisphere), with which they record their first demo Insight edited by Infernakl Overkill and Street Metal Blasphemy in 2017.

After the release of this first demo Marcelo Menero would leave the band, Cristian Leon joining in the drums (Hellish, Hemisphere) and Javier Salgado on the guitar (Parckrest, Hellish, Hemisphere). With this stable line-up the partisan band in a series of shows causing expectation and demonstrating a serious and professional proposal in the growing Chilean Metal circuit.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*