Newsfeed

Fixion: With a fusion of various influences…..

Fixion - Encrucijada

Fixion debuted live back in June 2002 and it was created by Daniel César (former bassist of Los Traidores), voice, guitar, keyboards and production. The style of the band is quite personal, although it can be framed within the Alternative Metal, or also Gothic Meta”, being a fusion of various influences, such as Rock, Metal, Electronic, Post-Punk and Classical Music. The title track Encrucijada

Fixion’s discography includes four studio albums: En La Oscuridad (2009), Paraiso (2014), El Principio Del Caos (2018) and Encrucijada (2019), and two live: Fugaz – Samples En Vivo” (2012) and Aeternam (2016). All of his albums except the last one were nominated for Best Metal and Hard Rock Album and Aeternam for Best Music DVD at the Uruguay Graffiti Awards (similar to the Grammys). The track Karma,

As highlights of the trajectory we can mention the five international shows along with Sirenia (twice), Lacrimosa, The 69 Eyes and The Sisters Of Mercy, three of them performed in Buenos Aires, Argentina. The track Ultravelocidad,

In September 2016 they toured Spain, performing in Madrid, Barcelona and two dates in Gran Canaria, one of them Winds Of Rock Fest being the head of the cartel. This tour had the support of Ibermúsicas, Agadu, Sudei, MEC and FONAM and received good reviews from the press and public.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6868 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*