Newsfeed

Terje Ellefsen: Med elektriske ekskursjoner…..

Terje Ellefsen - Romterje

«Jeg har vært i studio i vår» sier Terje Ellefsen, og retorisk så spør han, «hva skulle man ellers gjøre?. Det er fortsatt under mitt navn, men ikke akkurat visemusikk som forrige utgivelse, og skiva heter Romterje». Her er tittellåten Romterje,

«Stikkord: klassiske analoge synther, stemningsfullt lydbilde, groovy bass og mange instrumentale partier. Bortsett fra vokal, trommer og en saxsolo er ingenting akustisk, kun elektriske instrumenter. Jeg synger fortsatt på Lillesandsdialekt, og har fått med en kvinnelig folkemusiker som korist». Låten Spradebass,

I november 2019 ga Ellefsen ut sitt meget vellykkede debutalbum Spellefsen (bl.a. 9/10 stjerner hos NRK Sørlandet), produsert av Arne Kjelsrud Mathisen (I Was A King, Heroes & Zeros) og spilt inn i Grimstad.

Denne gangen har Terje Ellefsen spilt inn i Lillesand med produsentene Tor Gunnar Heldal og Marianne Elizabeth Andersen, og musikken har tatt en annen retning…

Der debutalbumet hadde et organisk og i stor grad akustisk lydbilde, og var basert på kassegitarlåter Ellefsen hadde fremført live i en årrekke, er denne nye EPen en elektrisk ekskursjon. Kun trommer/perkusjon, sax og vokal er akustiske, alt annet er elektrisk eller elektronisk. Det er én vokal låt og tre instrumentaler. Låten Sommerbrisen,

Info Om Romterje EP-en:

Utgivelsesdato: Fredag 28. august 2020

Format: Strømmetjenester, ikke fysisk

Plateselskap: Arcane Collective Recordings

Studio: Rewind Studio, Lillesand

Tor Gunnar Heldal og Marianne Elizabeth Andersen: Trommer, perkusjon og produksjon

Christian Muri Clemetsen: Rørklokker

Harald Nes Rislå: Elgitar

Jonatan Thomassen: Elgitar

Maria Heggem Mosfjeld: Kor

Tor Grunde Simonsen: Sopransax

Jo Eskild: Elpiano

Terje Ellefsen: Vokal, elbass, elgitar, elpiano, synther, trommer, perkusjon

«Funkbass og synthesizer var grunn kravet», sier Ellefsen. «Tanken var å gjøre noe som var forskjellig, men samtidig knyttet til forrige utgivelse».

Derfor synger han også denne gangen på sørlandsdialekt, og har igjen gjesteopptredener fra en rekke sørlandske musikanter.

«Korona ble jo et problem, men i våre dager er det ingen sak å overføre lydfiler over nettet. Vi har sax fra Sæbø og elgitar fra Göteborg, for eksempel. Virusutbruddet gjorde at EPen måtte utsettes noe, men målet å få den ut før høsten har blitt nådd».

Som en slags single er den første låta, Sommerbrisen. Den er en mimring tilbake til bedre tider, da band kunne ut på veien og turnere i bandbussen sommerstid. Som kontrabassist i folk bandet Susie & The Spuds har Ellefsen mange gode minner fra slike turer, og vil med sangen feire både turene som var og turene som kommer!

Terje Ellefsen: Vokal, elbass, elgitar, elpiano, synther, trommer, perkusjon.

Link:
Facebook
Hjemmeside

About Ulf Backstrøm (7144 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*