Newsfeed

Peculiar Three: We are our own influences, passions and virtues…..

Peculiar Three – Leap Of Faith

The name Peculiar Three indicate that they are three, and yes that is correct, and in addition it obvious that the musicians are very passionate about their music. Each album have been recorded live in studio, and that I applaud. No the band have released the title track Leap Of Faith.

From their Bandcamp page, «We are the Peculiar Three. We are our own influences, passions and virtues. The Uroborus which enshrines our lust to create. We are our own expression through music. We are the Peculiar Three and we invite you to our cyclical dance…».This declaration say a lot about the artistic freedom from this fascinating band and conjures a very nice atmosphere of hard progressive rock.

The lyric on the title track,

I have been away for so long

days brought years and then centuries gone

Everlasting paradox

fade away to reborn again

Astral projections and planet collisions on spree

a child from the stars that will show you the path is now free

Spells and rituals carved on stones

holy lands and mystic gods

I have seen too many worlds

now I will reclaim my crown

Mysteries, secrets, divine constellations on spree

a child from the stars that will show you the path is now free

Arrows of chaos obey

beacons of light guide the way

Eternal spirits decay

follow my Leap of Faith

Leap Of Faith facts:

Vocals, guitars (distorted), bass and drums recorded at Locomotive Sound studio (Lamia, Greece). Guitars (clean) recorded at One Take Recordings (Thiva, Greece).

Mixed, Produced and Mastered at Locomotive Sound studio (Lamia, Greece) by Ektoras Sohos.

Artwork and Layout by Sotiris Kotsonis.

Peculiar Three line-up:

Valantis Dafkos – Lead & Backing Vocals, Bass

Panos Karkanas – Guitars, Keys

Paris Gatsios – Drums

The area around Livadia is characterized by mountains while the valley areas are characterized by farms and agriculture and food production. Here it is obviously also a suitable place for music production. The band Perculiar Three is from Livadia. Six years after their self-titled debut EP P3culiar, the trio marks its return in discography with the Leap Of Faith LP. 7+1 new songs full of rock emotion, metal aesthetic and prog essence. The track The Sentient,

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6811 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*