Newsfeed

Enigma Experience: Raw energy and groove that immediately takes control….

Enigma Experience - Question Mark

The Enigma Experience have announced the release of their debut album, Question Mark, which is coming out November 13th via Fuzzorama Records. Enigma Experience is new band featuring Mr.Dango from Truckfighters. The band have also unveiled the brand-new single Lonewolf, which opens with a funky and psychedelically charged Primus-esque melody before dropping into a driving groove amid crunching riffs with soaring vocal melodies.

The track is one of few on the album that has a normal’ structure when it comes to verse – chorus – verse thinking. It’s a song that has a raw energy and groove that immediately takes control and want you to move your head in rhythm with the music.!

On the track, guitarist Niklas Mr.Dango Källgren comments, «The lyrics are about suffering from and handling the pressure of the world, and the expectations from society that push you into a corner when feel different. It’s about daring you to be yourself, to let your creativity loose and to live like you want to live – it’s your life».

The band sees Sweden and Norway joins forces, as Truckfighters guitarist Niklas Mr.Dango Källgren has teamed up with ex-Truckfighters/Witchcraft drummer Oskar Pezo Johansson and Maurice Adams from Breed/Motorfinger on vocals.

The brainchild of Källgren, he also produced, engineered, mixed and mastered the album as well as playing bass and singing backing vocals. The album comes on LP, CD and will also be available on a limited-edition vinyl in a very exclusive boxset with double vinyl’s with silkscreen printing, double gatefold, double posters and of course a nice box.

Question Mark is a very diverse rock record that opens with the ten-minute odyssey Realityline, with vocal harmonies reminiscent of early 90s grunge heroes such as Soundgarden and Alice In Chains whilst elevating guitar lines weave over a pulsating backdrop of rhythm.

Elsewhere In My Mind My Secret Place sees them slow things up with an ethereal acoustic atmosphere building into a hypnotically heavy and devastating end, whilst album closer The Zone is a furiously catchy anthem with Kallgren’s trademark fuzz-fuelled sound piercing through.

Tracklisting

1. Realityline

2. Lonewolf

3. Mighty Mind

4. Corruption

5. Equilibrium

6. In my mind my secret place

7. The Z

8. The Zone

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6823 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*