Newsfeed

Fixation: With mixture of heavy guitars and massive synths….

Fixation – Global Suicide

Fixation is a new alternative hard rock band from Norway just breaking through. Their impressive new EP Global Suicide consists of four massive, hard-hitting rock songs that cross over with metalcore. With their social criticisms, heavy riffs, massive melodic synths and impressive talent, Fixation are set to make a big name for themselves! The track What We Have Done,

Heavy soundscapes, catchy melodies, and impressive vocals hit hard on Fixations’ debut EP, where every track is an instant hit. The mixture of heavy guitars and massive synths showcases the influence of bands like Bring Me The Horizon, Nothing But Thieves and Architects. Many hours of hard work and perfectionism lie behind this EP as it was important for the band to create a basis that they could continue building around. To guarantee a massive sound, Jason Livermore (Rise Against, Carnival Kids, etc.) mixed and mastered the record, ensuring that Global Suicide would be a veritable punch to the gut. The track Neurosis,

I’m sick of fighting

this internal war.

While the world outside me

is rotting to its core.

I’m dead,

but only in my head.

Enslaved

by lies, deceit and hate.

It has become a part of me.

We used to say what we wanted to say.

We had our own voice.

Now, they spew their hatred

and the masses rejoice.

It’s a global suicide.

It’s our own extinction.

Which we are misled to deny.

Have we lost our minds

or our sense of morality?

Have we become

misanthropists?

Their lyrics focus on important subjects like the climate crisis, political injustice and mental health. While encouraging and supporting those who struggle, their message shows that they are tired of the greedy, self-centered way that many world leaders act and how so many of them disregard equality and basic human rights. On this EP, Fixation reflect upon the state of today’s society while focusing on where they feel we need to take drastic action. Hence the title of the EP, Global Suicide.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6869 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*