Newsfeed

Corners Of Sanctuary: COS Nation!

Corners Of Sanctuary – Heroes Never Die

Corners Of Sanctuary states, «Welcome to COS Nation! Help spread the word about Corners Of Sanctuary and our New Wave of Traditional American Heavy Metal!».

Traditional Metal Band Corners Of Sanctuary have much to talk about. Recently signing with RFL Records and announcing the release of their 7th album, Heroes Never Di, to be released on October 30th, 2020, the Philadelphian warriors, Corners Of Sanctuary, unleash their first single, We Never, and have much to talk about!

Hailing from Philadelphia, New Wave of Traditional American Heavy Metal band Corners of Sanctuary (COS) formed in 2011 with a desire to bring back the sounds of Classic Heavy Metal. 2012 marked the release of their debut album Breakout. Being well received, Breakout was quickly followed up by Harlequin, which released in 2013 with Pure Steel Records in Germany. Later that same year, their third album Axe To Grind released under La Mazakuata Records in Mexico. In 2014, Pure Steel Records re-released Axe To Grind in Europe. In 2015, COS signed with Metalizer Records in Germany for the release of the album Metal Machine.

 Mastered by Death Dealer guitarist and producer Stu The Hammer Marshall, Metal Machine was met with critical acclaim worldwide. Corners Of Sanctuary has performed across the US, in Europe and the UK with many notable artists including: Saxon, Anvil, Stryper, U.D.O., Butcher Babies, Grim Reaper, Saving Abel, Tim Ripper Owens, Tracii Guns, David Shankle (DSG, Manowar), Tantric, Joey Belladonna (Anthrax), Black Lodge, Don Jamieson, Edge Of Paradise, Marc Rizzo of Soulfly, Green Jello, Act of Defiance, Britny Fox, Bulletboys, Last In Line, Janet Gardner (Vixen), Jackie Chambers (Girlschool), Sponge, the Iron Maidens and Damon Johnson among others

In 2018 COS released The Galloping Hordes on Killer Metal Records (Germany). The album was mastered by legendary producer Bill Metoyer (Slayer, W.A.S.P., Armored Saint, Fates Warning). 2018 also had COS completing a tour in Europe and a second US West Coast tour. The band has begun work on their next album Heroes Never Die, slated to release in 2020.

In 2019 COS has supported Bulletboys, Grim Reaper, Blaze Bayley, Last In Line, Janet Gardner and the Iron Maidens and performed at the legendary Whiskey A Go-Go. Before 2019 came to a close, COS released three EPs: Hold Onto Christmas, Metal Brigade (7” vinyl) and What We Leave Behind. 2020 has already started out with a bang as the band headed to the UK for its first tour in March along with the release of two new EPs For COS And Country and Quarantined Lockdown and an acoustic rendition of the single Metal Machin with new singer Stacey Lee. Metal Machine in original version,

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7433 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*