Newsfeed

Terrapin: With Cümbüş and Korg Monotron…..

Terrapin - Zero Repercussions

Terrapin`s sound is rooted in psychedelia-infused folk rock, incorporating prog and folk jazz elements, at times veering into free improvisation. But time-honored songwriting remains the constant axis of their music. One way to describe there is, spaced ou folk music. The line-up: Vassilis Bas Athanassiadis – vocals, electric guitar, 12 string acoustic guitar, cümbüş, Korg Monotron, George Tzivas – drums, percussion and Kostas Sidirokastritis – backing vocals, bass, keyboards, electric guitar.

The Cümbüş is a Turkish string instrument of relatively modern origin. It was developed in 1930 by Zeynel Abidin Cümbüş as an oud-like instrument that could be heard as part of a larger ensemble. Cümbüş is shaped like an American banjo, with a spun aluminum resonator bowl and skin sounding table. The track The Woods,

How can you resolve what doesn’t want to be resolved?

How can you liberate what doesn’t know what it means to be free?

Standing on the edge of despair, taking in the breathtaking view,

Brittle as the covers of old paperbacks, wondering why the dogs didn’t bark.

There are always the ones around you less fortunate than you.

The children and the innocent animals and everything that lives and dies.

The measure of all things is stark raving mad from failing to measure himself.

So he’s reached a place where life has no value

Except as a means to achieve a non-life.

Think about that for a change, something beside yourself.

Go somewhere else for a change, somewhere outside yourself.

The woods aren’t only there to make you dream.

Zero Repercussions is Terrapin`s new album. The album was recorded and mixed by Gustav Penka at Suono Studio, Athens, GR. Mastered by Nick Townsend at Townsend Mastering, Costa Mesa, California, USA. The track  (Prolonged Accusation) Mind Probe,

Mind probe

A legally grey spell

Unhappy wageslaves

Anti-image laws and mind control

A throwaway for every high security facility

Ferocious opponents on land and sea

Quickly lead to their demise

Captured enemies, motivated targets

Make it up and claim it to be true.

No repercussions for our actions

Mind probe and transfer ownership

Covertly from across the room

A house rule

Transfer ownership Vulcan mind style

Zero repercussions.

Music & lyrics by Vassilis Athanassiadis except(Prolonged accusation) Mind probe lyrics by Sandra Dillon. Produced and arranged by Terrapin. Artwork by George Tzivas.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6811 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*