Newsfeed

Calarook: No barrel of rum remains full!

Calarook – Surrende Or Die

Surrender Or Die is the latest effort from the pirates in the band Calarook, and here are the official video from that album.

When the five pirates of Calarook enter the stage, no barrel of rum remains full. With violin, guitar, bass, drums and growling they create a Pirate Metal that inspires to party, moshing and headbanging. Mixed with Folk Metal parts, Death Metal rolls and sometimes a pinch of bullshit, a sound is created that makes nobody stand still and stay sober. The track Invisible Pineapples,

After the foundation in 2014, songs were eagerly written. The wind was good and even gave them the chance to prove their skills at the Ragnarök Festival. It is going full speed ahead and their debut album will be released on September 11th, 2020.

When these five pirates of Calarook (former Calico) board the stage, no rum barrel stays full. Violin, guitar, bass, drums and growling create a Pirate Metal which encourages to mosh and head bang. Mixed with Folk Metal, hints of Death Metal and a dash of nonsense, a sound is created where nobody can stay calm and sober. After the formation in 2014, they eagerly started writing songs. Until 2016, the crew was complete and the sails had been set towards shows.

Their demo Calico was released in March 2017. The wind was good and offered them, amongst many other shows, the chance to proof their skills at the Ragnarök Festival 2018. During fall 2017 a change on the violin occurred but that couldn’t slow them down. They sail on with full speed and a full album is in progress.

Line-Up:

Philipp Wyssen – Vocals (since 2015)

Lukas Mischler – Violin (since 2017)

Nico Wiget – Guitar (since 2014)

Flavio Pompeo – Bass (since 2020)

Yves Locher – Drums (since 2014)

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6718 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*