Newsfeed

Madrost: On the pathway to a new sound…..

Madrost - Charring The Rotting Earth

Founded in the summer of 2007, Madrost is a Southern California based progressive death thrash act with a focus on precision songwriting and energetic diverse approach to their sound. Influenced by the likes of Metal Church, Death, ELP, Believer, Exhumed and Iron Maiden, the band has transformed from the simplistic death thrash style to incorporating a wide range of other instruments and time signatures into their version of extreme metal. The album Charring The Rotting Earth is Madrost latest effort and here are the title track Charring The Rotten Earth,

With the release of 2012’s Maleficent album, the world had gained a small taste of what was to come for the bands overall sound and career. A standard death thrash style album, but was only further developed with 2014’s sophomore release Into the Aquatic Sector. The same year, the band had been on a few tours and was starting to gain more support within the metal scene worldwide. It wasn’t until 2017’s The Essence of Time Matches No Flesh that the band really saw a huge jump in popularity. Incorporating more of a progressive element into their sound and getting reviewed by such magazines as Decibel, the band had really come together and found their sound.

2020’s Charring the Rotting Earth saw Madrost not only working with No Life Til Metal Records for the first time, but the band was not afraid to incorporate more symphonic elements into their sound. With the help of keyboardist Sam Meador (Xanthochroid) making a huge presence on the album, the band is on the pathway to a new sound that is sure to be remembered and taken to the next level.

Track Listing:

    The Serpent’s Quest

    To Prevail the Wicked

    Dying Thoughts

    Impossible Dreams

    A Violent End to Life

    Pulverized

    Charring the Rotting Earth

Personel:

Tanner Poppitt: Vocals and Guitar.

Necro Nick: Guitar.

Richard Orellana: Vocals and Bass.

Mark Rivas: Drums.

Keyboards: Sam Meador courtesy of Xanthochroid.

Music by Tanner Poppitt and Necro Nick.

Except Pulverized by Tanner Poppitt and Mark Rivas.

Lyrics by Tanner Poppitt.

Artwork by Tony Koehl.

Produced and Recorded by Madrost.

Mixed and Mastered by Hannes Grossman.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*