Newsfeed

Mind Terrorist: With valuable source of inspiration from many books…..

Mind Terrorist - Spiritual Revolution

Spiritual Revolution is Mind Terrorist`s fourth full length studio album. It contains nine new tracks and it has been released on June 1st 2020 from the German label One People One Struggle Records. Recordings, mixing and mastering of the album took place in USA, Greece, Netherlands and Germany, between May and December 2019. Spiritual Revolution is a concept album, referring to a fundamental process of inner transformation whereby each one of us breaks through the poisonous effects of globalism, consumerism and the overall modern civilization. To be in the world, but not of it is a scope in life, realizing that Modernity is not simply just lifestyle. It reflects the way in which we relate to each other as human beings and the spiritual taste of our soul and mind, first of all as individuals and then as nations at large. The track The End Of Tradition,

Therefore, the following books have been a valuable source of inspiration in regards to the thematic direction of this album:

Julius Evola, Men Among the Ruins.

Julius Evola, Revolt against the Modern World.

Jimmy Nelson, Before they Pass Away.

George Orwell, 1984.

Troy Southgate, Politics of the Soul.

Aldous Huxley, Brave New World.

Gunther Grundel, The Mission Of Thhe Young Generation.

Ray Bradbury, Fahrenheit 451.

Henry David Thoreau, Resistance To Civil Government.

Recordings:

Drums recorded in Ferret Studios, USA, and guitars and bass recorded in Audiolab Studio, Greece. Vocals recorded in Pro-Studios, Netherlands and mixed and mastered in Nebelhorn Tonstudio, Germany and all rights reserved from One People One Struggle Records 2020. Band photos by Kostas Karagaslis and art direction and design by Richard Manson (Doomsdaykvlt) and lyrics by Kostas, Music by Thanos (Still dreaming by Zach). The track Silence The Earth,

Mind Terrorist is a metal band from Greece. They were formed in 2011, first as a personal project of the singer of Kostas and since 2013 they became a complete band. Their music style is influenced from the Swedish metal scene (bands like At The Gates, early In Flames, The Haunted) and hardcore/metalcore (Hatebreed, As I Lay Dying). They have released 4 studio albums and performed many concerts around the world. The track Revolt Against The Modern World,

Releases:

Spiritual Revolution (Full length, OPOS Records – 2020)

A Moment in Eternity (Full length, OPOS Records – 2016)

Fragments of Human Decay (Full length, OPOS Records – 2014)

Once upon a Heartbeat (Full length, OPOS Records – 2012)

Band members:

Kostas Kafritsas – Vocals

Thanos Metalios – Guitars

Zach Karambasis – Guitars

Greg Grigoriadis – Bass

Orestis Adamakos – Drums

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6862 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*