Newsfeed

Ambassador: Evoke a sense of maturity and sonic exploration…..

Ambassador – Care Vale

Ambassador is a dark-rock / post-punk band from Baton Rouge, Louisiana whose debut album, Belly Of The Whale, dropped September 28,2018. They have been compared to A Perfect Circle, Pink Floyd, Russian Circles, and Depeche Mode.Louisiana’s Ambassador will release their sophomore album Care Vale in five days.

Ambassador eluding the stale tropes of modern rock, Ambassador evoke a sense of maturity and sonic exploration. Their emotional and vulnerable music is rooted in post rock, alternative metal and Southern sludge. Although their music might be broadly categorized as heavy rock, the shoe-gazing textures and ethereal lyrics unearth fond memories of the post-punk revival and alternative metal of the 2000’s.

 After playing to mixed genre bills in the dive bars that pepper their Bayou State, Ambassador have won over a wide variety of fans from doom metal freaks to heavy hearted hipsters. Now, these lifelong musicians further wade into the vast sonic ocean to help swell the tide of a new alternative.

The follow-up to their critically acclaimed debut album Belly Of The Whale will feature some of Ambassador’s most captivating material yet. This new record benefits from both a lineup shift and the pressure of recording live at Hightower Recordings with James Whitton in just two days. The mastering by Brad Boatright at Audiosiege furthers the sumptuous music within. Care Vale demonstrates a finely crafted step forward artistically for the band. It gives them a more aggressive, atmospheric, and live energy. Say what you will about these Southern boys, but Care Vale is a bold next step.

Ambassador is:

Gabe Vicknair (lead vocals, bass guitar).

Jason Ourso (guitar, backing vocals).

Dustin Borne (guitar).

Ean Savoy (drums).

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6828 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*