Newsfeed

Vox Mortis: Raising awareness to animal welfare…..

Vox Mortis – Primata Durjana/Forever No To Dog Meat

We here at Permafrost receive inquiries daily from people in the music industry. Most are very nice, and if possible, an inquiry from a country that is not exactly known for an active rhythmic music scene is extra nice. Today Indonesia and the band Vox Mortis.  A death metal band formed by multidisciplinary musicians stand for animal welfare.

Vox Mortis mark their presence in the extreme music scene by unleashing first two songs, Primata Durjana and Forever No To Dog Meat.

Vox Mortis was formed by multidisciplinary musicians such as Doni Herdaru Tona (Funeral Inception), Achmad Mustaid (Vomitology) and Donirro (Last Blood) to raise awareness about animal welfare under the banner of death metal. The band takes music as their medium for propaganda as it works universally, and the band plans to release their debut album ASAP! Propaganda in music is very good as long as the topics are important to focus on, and animal welfare is definitely an important topic!

Doni Herdaru Tona states, «We focus on the least protected domestic animals: cats and dogs. Some people would agree if battle is not only about war, but also through diplomacy. Meanwhile we’re ready to shed our blood, diplomacy is also important. Vox Mortis tries to embody the two sides of it». Doni  Herdaru Tona who is also the founder of Animal Defenders Indonesia.

Vox Mortis delivers a typical style of death metal with a progressive chord twist, intense blast beat, and raging growl vocals. They packed up a song with irony and sang it full of wrath. The composition was made to blend with some effects to create an epic atmosphere. The band intensively produced their material and recording since Covid-19 pandemic started to spread to the whole country. This session took place at Rsharsh Leonard’s Tonebetter Soundlab.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6045 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*