Newsfeed

Harmonize: Based on an original epic fantasy fiction story….

Harmonize - Warrior In The Night

Formed in Nicosia, Cyprus in 2012, Harmonize originally started as a thrash metal band until gradually transforming into the Heavy/Power Metal force that they are today, although the band still maintains some thrash and dark elements in their style.

Harmonize have so far released two demos and have performed live numerous times (including shows alongside Blaze Bayley, Bonfire, Wotan and others) while working on fine tuning their sound and style.

The band’s upcoming debut album, titled Warrior In The Night is scheduled for release on October 2nd and will be out on CD and Digital. It is based on an original epic fantasy fiction story that is still under development by guitarist George Constantinou and London-based actor Nicolina Papas. The title track The Warrior In The Nights,

As expected, battles and swords, kings and queens, angels and demons are but a few of the symbolic themes one will come across as the album’s story unfolds!

Warrior In The Night includes a couple guest appearances by close friends of the band, one being actor Nicolina Papas on the haunting narrative Beyond Darkness outro track of the album and also Andreas Paraschos of death metal act Blynd, who provides the brutal chorus backing vocals on the song Tonight. The track Angel,

https://www.youtube.com/channel/UC1SCa9PmUJrFtafwkFx2rfw/videos

Harmonize line-up:

Sozos Michael – Vocals

George Constantinou – Rhythm Guitars

Lambros Apousianas – Lead Guitars

Panagiotis Takkides – Bass

Harrys Peratikas – Drums

Album track listing:

1. Warriors in Line (Intro)

2. Never Back Down

3. Warrior in The Night

4. Angel

5. The Astonishing End

6. Tonight

7. Crawling Among Shadows

8. Beyond Darkness (Outro)

9. Angel (Acoustic Version)

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*