Newsfeed

A Swarm Of The Sun: Chilling, emotional and sometimes unsettling take…..

A Swarm Of The Sun - Zenith

Swedish post-rock group A Swarm of the Sun will release a special 10-year anniversary edition of their debut full-length album Zenith on August 30, 2020.

This redux version was completely remixed and remastered by Karl Daniel Lidén (Katatonia, Crippled Black Phoenix, Terra Tenebrosa) and for the first time will available on vinyl courtesy of renowned post-rock label Dunkel Records.

This limited edition comes in a luxury double-vinyl LP gatefold, with new artwork featuring both debossing and metallic prints and includes a previously unreleased track and demo versions from the original recording session. A digital edition will be available via Version Studio Records on September 17th.

A Swarm of the Sun is Swedish duo Erik Nilsson and Jakob Berglund. The Rifts – Credits: Vocals, percussion: Jakob Berglund Guitar, piano, keyboard, backing vocals, percussion: Erik Nilsson Drums: Karl Daniel Lidén Bass: Anders Carlström Backing Vocals: Anna Carlsson Pipe Organ: Minna Heimo Vibraphone: Robin Bergh.

Since their debut album A Swarm Of The Sun they have released the two critically acclaimed full-length albums The Rifts in 2015 and The Woods in 2019 on Erik Nilsson’s label Version Studio Records. The band is known today for their chilling, emotional and sometimes unsettling take on post-rock. On their debut Zenith the band explored their identity through sounds, influences and collaborations in what they describe as a long and immensely important process: «CZenith is such an important album to us. It is the result of many learnings, struggles and distractions that enabled us to find our path, but most of all the people that are now so crucial to our music and who we are».

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*