Newsfeed

Ivan: Gained diverse experience and achieved a new level of sound…..

Ivan – Silver Screens

Ivan States, «We are a Melbourne-based duo of musicians who play a unique blend of doom metal that draws influence from sludge, funeral doom, drone and numerous genres».

The fifth release by Australian band Ivan Silver Screens develops and affirms their unique personal style that goes far beyond the frames of funeral death doom metal. At the same time, when working on this album, the musicians gained diverse experience and achieved a new level of sound.

A combination of heavy riffs with a lively violin and atmospheric keyboards creates a harmonic unity. Melodies that touch the very soul, together with epic and airiness make the album indeed special and memorable.

«The artwork was created by our good friend Ashley Williams who has expressed through acrylics the spirit of the album, representing the sound through the color palettes which were envisioned whilst writing and recording Silver Screens».

The album comes as a limited six-panel digipack.

Tracklist:


1 Silver Screens 19:23
2 The Winds Will Scream 11:44
3 Underneath The Tapestry 7:13
4 Crystalline 5:58

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*