Newsfeed

Imperishable: A brand new extreme metal band….

Imperishable - Exclusion Continuum

Imperishable shares teaser for debut single Exclusion Continuum. Imperishable is a side project created by Brian Kingsland (Nile/Enthean), Alex Rush and Tommy Harrison. Grinding black metal/grooving death metal from the southeast.

Imperishable is a brand new extreme metal band out of South Carolina. Created by NILE guitarist Brian Kingsland, they are off to a solid start with plans to release the EP Revelation In Purity. Before presenting the final cut, the band is teasing fans with a snippet of their upcoming debut single, Exclusion Continuum. The track will be dark, aggressive, and catch the overall feel of the forthcoming EP, which summons riffs molded around power rather than flash. No overthinking, just pure unadulterated metal.

«From a compositional standpoint, Imperishable’s mission is to deliver material that is dark and aggressive, yet, memorable. In my opinion, we achieved that objective with Exclusion Continuum. says Kingsland».

Joined by Alex Rush (bass) and Tommy Harrison (drums), the trio is determined to deliver ferocious material while retaining memorable hooks. Grinding, yet, groovy this mindset allows the group to focus on what inspires them; head banging compositions.

Brian Kingsland (Nile/Enthean), writes the majority of the music, plays guitar and takes up vocal duty, The band is from South Carolina, the band was started as an outlet for Kingsland’s musical ideas that didn’t necessarily fit with his other bands; the predominant influences are the darkness of black metal and the power of death metal; namely, Emperor, Angelcorpse, and Morbid Angel.

The writing process for the band varies between the songs, Kingsland is always writing, tracking ideas with a growing repertoire waiting to be refined. With accommodations for musical personalities and influences, the song takes shape, with Kingsland’s lyrics adding the final touch. Lyrical themes are generally up to listener interpretation, but largely positive, confident and have some real-life application thrown in.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6843 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*