Newsfeed

Shattered Hope: New colors to their palette….

Shattered Hope - Vespers

The Greek masters of atmospheric doom death metal are now back with a new, third full-length Vespers on 5th November. The album aiming to surprise and conquer listeners once again. As usual, the musicians add new colors to their palette to demonstrate feelings opening up from a new angle. The shrouding with coldness Shattered Hope’s novel work is a deep philosophical dialogue with eternity, expressed through deep texts hiding references to the classics, as well as through powerful crushing music performed with impeccable skill and sincerity.

Tracklist:

1 In Cold Blood

2 Verge

3 Συριγμός

4 Towards The Land Of Deception

5 The Judas Tree

Shattered Hope’s music can be described mainly as atmospheric doom/death – funeral doom metal.

The band was formed in Athens in July 2002. After many line-up changes, it was finally settled in December 2003 that Shattered Hope would be a six member band. Thereafter, the band played its first gigs at many clubs and open festivals, performing their own tracks as well as covers of My Dying Bride, Paradise Lost, Saturnus etc.

In June 2005 the first demo was released under the name A View Of Grief which included 6 songs. It received great reviews on magazines, fanzines and webzines. Moreover, the Greek edition of Metal Hammer rated it a 7,5/10. After that release the band played many live gigs for its promotion.

In September 2007, Shattered Hope recorded their second demo Promo 2007 that contains two tracks. Many performances followed for its promotion in Greece and abroad, some of which along with well-known bands of the scene such as Saturnus, Mourning Beloveth, Ataraxie, Mar De Grises, Mourning Dawn, Ahab, Pagan Altar and many others. The track Aletheia,

Meanwhile the band was composing its debut album, which was finally recorded in December 2010 under the name Absence. It’s consisted of seven mournful stories. Absence was released by Solitude Productions, a remarkable and well-known doom label. A great co-operation with Lugga Music Productions and Adrian De Buitléar started for booking and promotional reasons. Shattered Hope promoted Absence, making a start with a support act to the godfathers of doom My Dying Bride in January 2010, one of their most memorable shows. In the years that followed the band participated in many great festivals, such as, Doom Shall Rise, Ghost Fest, Dublin Doom Day, Dutch Doom Days and other local and European festivals.

At the same time, Shattered Hope had started composing their second album which was released in February 2014 by Solitude Productions. Waters Of Lethe is a more funeral and extreme shape of their music, consisting of six dark and heavy songs. In February 2014, Shattered Hope became a five-member band as they stopped using keyboards in their music.

In July 2019 Shattered Hope recorded their third album, named Vespers, a darker and colder shape of them, which will be relased on November 2020 once again from Solitude Productions.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6715 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*