Newsfeed

Ghost Of Sunset: With hair metal style song…..

Ghost Of Sunset – Headed West

Ghosts Of Sunset features rock veterans John Merchant and Todd Long who have made music for 30+ years for 615 Records Nashville, IDOL/RCA Records, and independently. Never Goodbye to be released on 12th October via Golden Robot Records is the follow up to the recently released single Miles In Between is another 80’s inspired Hollywood hair metal styled gem. 

The track features John Merchant (Vocals), Todd Long (Guitar), Tracii Guns (L.A. Guns – Lead Guitar), Bruno Ravel (Danger Danger – Bass), Adam Hamilton (ex-Tuff – Drums) , Brian Roth (Keyboards) and Patrick Kennison (Lita Ford – Harmony Vocals). 

 Todd Long states, «What do you do when your shelf life is up and the writing is on the wall? You have to go back to your roots and find your true self! You just say goodnight, never goodbye!».

The duo Long and Merchant brought in outside musicians with resumes that include L.A. Guns, RATT, Enuff Znuff, KIX, Lita Ford, and more to complete the EP. Renowned producer Adam Hamilton (Missing Persons, L.A. Guns, Vains Of Jenna, William Shatner, David Hasselhoff) was brought in to mix and contribute keyboards.

The concept takes a fictional Midwestern band and traces their move to Los Angeles, their rise to national touring artist and their decline as tastes and the industry itself changes. The story which has become common fodder for shows such as Behind the Music spoke to both Merchant and Long who came of age during the golden era which became known as hair metal. A term speaks to what many saw as a focus on style over substance.

 The EP will be released globally by Golden Robot Records, presents the songs in chronological order and the listener not only takes the journey via the lyrics, but also in the production style and writing maturation process. As the six song EP moves along, the tone darkens, the themes reflect the bands disillusionment before ultimately circling back to making music for the love of the game.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6836 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*