Newsfeed

False God: With a warning to be conscious and cautious….

False God - No Symmetry... Only Disillution

False Gods debut full length is named No Symmetry… Only Disillution and that is very welcomed after three EPs the last five year! The band was formed five years ago in New York and deliver a special blend of sludge/doom metal mixed with melodic noise and down-trodden hardcore. On the debut album there are a fair amount of shifting between melancholy and rage and a very powerful and potent music. The first taster of the album is entitled Stay Frosty,

The band states about the song, «The song serves as a warning to be conscious and cautious of what you say, especially in today’s climate. A lot of what is being shared, posted, and tweeted is self-serving and full of misinformation and deceit. Even at the end of our days as our bodies start to break down we let our minds tell those same lies and fail to heed the orders of the flesh… rather continuing to believe the deceptions of the mind».

The band has a nice ability to effectively emote and dictate mood with their music. The guitars are big and expansive – very reminiscent of Geordie Walker’s signature guitar sound, especially on heavier albums like Absolute Dissent. That alone sets this band far apart from the typical Sludge / Doom crowd as these riffs are often complex without being technical and always make things interesting. The band are somehow able to weave these melancholy passages and overwhelming heaviness with a more striped down hardcore foundation underlying it all.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6868 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*