Newsfeed

Flower Kings: Offers all trademark sounds and melodies…..

Flower Kings - From The Ground

Line-Up:
Roine Stolt – Vocal, Ukulele, Guitars, Additional Keyboards
Hasse Fröberg – Vocal & Acoustic Guitar
Jonas Reingold – Bass, Acoustic Guitar
Zach Kamins – Pianos, Organ, Synthesizers, Mellotron, Orchestrations
Mirko DeMaio – Drums, Percussion
Guest: Rob Townsend – Soprano Saxophone.

Flower Kings was founded in 1995 by composer and guitarist Roine Stolt.

On October 30th, 2020 progressive rockers The Flower Kings will release their new double album Islands on InsideOutMusic, just a year after the group’s much celebrated Waiting For Miracles. With From The Ground, the group now presents a new track from this opus and the band has the following to say about the song:

«Here’s From The Ground – a song from our Islands album! The song is a shorter, upbeat tune;

A celebration of all the small things – the importance of family, friends, a home, simple things in our everyday life. This video is a very simple photo gallery of recent touring – something most of us cannot experience right now – something that we all – band and fans – wanna get back to as soon as possible. Meanwhile; stay healthy – keep the distance when needed – stay friendly – and let our minds stay positive and full of compassion! Peace and Love!» says Roine Stolt.

With an epic length of 92 minutes, Island offers all trademark sounds and melodies, the band is renowned for including vintage keys, brilliant guitar solos, odd drum patterns and symphonic elements. Rounded off by artwork courtesy of the legendary Roger Dean (Yes, Asia, Gentle Giant, Greenslade, Uriah Heep), The Flower Kings present a dynamic and complex record that is bold, bombastic and beautiful.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*