Newsfeed

Places Around The Sun: With eclectic, Western-tinged sound…..

Places Around The Sun - Places Around The Sun

Portuguese heavy rock band Places Around The Sun released their third full-length album four days ago.  This self-titled work embodies the band’s eclectic, Western-tinged sound and the progression of their musical mission. The track Chasing Tails,

The band’s first full-length album, Still Here, was released in 2016. In 2017, Places Around The Sun began preparing material for Pluto, their second full-length concept album, which was recorded, produced and mixed by António Santos and João Gomes in their home studio. In Pluto – officially released in 2018 and presented live in Sabotage Rock Club, one of Lisbon’s most high-profile music venues – the band sought to explore a heavier, more experimental sound. The track Lost I Am Found,

Places Around The Sun’s interest in experimenting with their sound resulted in the release of two singles: Shots On The House (2019) and Moon Daisy (2020). The band states, «Our single Moon Daisy along with a very special video with a twist to the Western Cliches! A Story about the search of love in the most unhealthy way possible!».

In the first half of 2020 – now accompanied by producer Vitor Carraca Teixeira, while taking their musical differences and diverse paths as an advantage – the band tried to invest in their versatility to begin working on a new album. Places Around The Sun’s third full-length album, scheduled to be released in September 2020, is their most personal record to date – for that reason, the band decided it would be self-titled!

In it, the idea of transformation that has been influencing Places Around The Sun for the past four years was extended to the entire writing and recording process, being transposed in its sound, themes and overall concept. Driven by a constant need of change, Places Around The Sun does not turn its back on the past, but eagerly faces the many possibilities this new phase may bring – while also focusing on reaching a wider audience.

Lineup:  António Santos — vocals, guitar, João Gomes – guitar, Alexandre Sousa — bass and Ricardo Martins – drums.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6048 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*