Newsfeed

Multi Story: With subtle threads and connections…..

Multi Story – CBF 10

Multi Story was formed in 1981 in Southeast Wales amidst the new wave of British progressive rock.

Four years ago the Welsh released the very successful album Crimson Stone, and the band openly regarded it as a bridging album between their roots and more contemporary influences. Here are the title track Crimson Stone In the lack of music from the new album!

Track Listing: 1. Signs And Traces / 2. Sharp Recall / 3. Celluloid Star / 4. Freeway Army / 5. Last Man Standing / 6. Easy Rider / 7. Firing All Six / 8. Rebel Inside / 9. CBF10

Their subsequent double live album, Live At Acapela in 2016, then went on to showcase a breadth of music from their studio albums to a very enthusiastic audience in that live and very intimate setting, Acapela Studio. The track Holdback The life,

CBF10 is Multi Story’s latest studio album and features some very special guests.

Some of the songs have drawn juice from the band’s rockier veins yet the album still demonstrates those symphonic touches that Multi Story do so well. Tonny Larsen, from Copenhagen has designed the very nice and evocative cover artwork and Graeme Bell (Twig) has done a great job with the graphics, additional artwork and package compilation. CBF10 is not a concept album but there are subtle threads and connections across the songs that listeners may spot.

In 1984 Multi Story were invited up to the BBC Maida Vale studio in London to record a session for Tommy Vance’s Radio One Rock Show. Three tracks were recorded, Ahead Of Your Time, I Marcus and The Willow And The Sun. The session was then broadcast on the show a few weeks later and has subsequently been repeated.

Stacy Doller states «Multi Story are one of the cult heroes of British Progressive Rock. Since first hearing them in session for BBC Radio back in the 1980’s their albums have been an important part of my record collection. I’ve followed the band through every line up change and album release, and I can honestly say they are one of the few bands in the Progressive Rock scene to continuously evolve their sound over time. Crimson Stone was right up there with the very best releases of 2016, and the future looks very bright».

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6841 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*