Newsfeed

Scimitar: Blistering energy and sword-edged focus on the audience…..

Scimitar - Shadows Of Man

Scimitar is a metal band hailing from the island capital of Victoria, BC, Canada. Combining influences from melodic-death, folk, and black metal; Scimitar features uncompromisingly heavy drums, high-rollicking finger style bass, dual-guitar-driven harmonies, and gruff yet sharply enunciated harsh vocals that deliver lyrics based in historical fiction and fantasy. This musical package is manifested live through a blistering energy and sword-edged focus on the audience. Scimitar has shared the stage with metal notables such as Ensiferum, Arkona, Soulfly, Septic Flesh, Heidevolk, Unleash the Archers, Inquisition, and Archspire. Shadows Of Man is the Canadians latest effort.

Since 2008 they have firmly cemented their boots in the western Canadian music scene playing at festivals including Absolute Underground’s Rising Scum Fest,Vancouver Island Metal Festival and Armstrong Metal Fest, and releasing two full-length albums, Black Waters in 2010 and Shadows Of Man in 2019.

This musical package is manifested live through blistering energy and sword-edged focus on the audience. Most of Scimitar’s chronicle remains blank, as they have much more to offer the world of metal.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*