Newsfeed

Wax On: With odd-time signatures and infectious melodies…..

Wax On - Sprezzatura

The business community of Lowell, Massachusetts consists of an extensive textile industry, as well as the chemical and electronics industries. I do not know how extensive the music industry is, but I know that the talented band Sprzzatura is from Lowell. The track Tucson,

The album Sprezzatura was released some weeks ago, and Wax On states rather cryptically this, «illusorʎ rhʎthɯs, shriǝk.ing ɐbout damɐge-done // dɐmage receivved

mUsᴉc iɯbued w / ith magic, un + leashed ɐs a curse

please / ** be warned ** / ».The track III/Ho/Me,

Tracklist:

1. Tucson (6:12)

2. I – February (2:13)

3. The Posthumous Order & Vestige Of Mother DeReckshin (4:28)

4. II – Calculated Carelessness (2:05)

5. Lacerating The Frenula (3:40)

6. Wolfsheets (6:48)

7. III – Ho_Me (1:52)

8. Regrets In Stereo (6:35)

Total Time 33:53

Line-up:

Luke Pelletier – guitar, vocals

Dan Cady – guitar, vocals

Nick Capezzuto – bass, synth, piano

Mike Colucci – drums

Jordan Collard – trumpet.

Wax On is a musical collective dedicated to using song as a release for cynicism, mania, and magic. Hailing from both Massachusetts and Rhode Island, Wax On’s sound blends odd-time signatures and infectious melodies to engineer an original, three-dimensional soundscape. Pensive and stinging lyrics riddle their ever-evolving atmosphere. The track I (February),

Since the 2018 release of Homework, their debut full-length record, the group has gained          considerable traction along the  East Coast. Their first tour, spanning from Lowell, MA to Richmond, VA in July 2019, along with performances opening up for Ripe and A Great Big Pile Of Leaves, have launched Wax On into a sphere of regional attention. In August, the group  capitalized on their              momentum with the August release of their latest  single: Congratulations! (So, How Is That Band At the Glitterbox?).

Now, long overdue, Wax On has finally Sprezzatura was released through Dollhouse Lightning. The album was by Rob Duguay, South County Independent as «A plethora of musical variety present from start to finish», and by Troy Nicholson as «A sound that needs to be heard live…one of the most interesting bands Lowell has to offer». Alexis Den Boggende from Sound Of Boston states, «An innovative, forthright band that concocts gritty, intellectual and pensive subjects into complex art with a wide swathe of dynamics and a variety of different flavors».

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6703 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*