Newsfeed

Fumarole: Inspired by dark creatures and bleak futures…..

Fumarole - Valley Of Ten Thousand Smokes

The Australians in Fumarole are crafting heavy rock inspired by bands like Orange Goblin and Earthless inspired by dark creatures and bleak futures. Taking the Antipodes by storm, it’s only a matter of time before Fumarole blow out an amp near you!

Aussie stoner rockers Fumarole will soon release their debut album, Valley Of Ten Thousand Smokes, on October 16th.  Featuring nine tracks desert-inspired, otherworldly riffage, this album is a nice response to the call of their previous singles and EP. The track Valley,

As with all great bands, Fumarole initially met… through work?  Having pulled together a full lineup in April of 2018, the Australian outfit rapidly developed a sound reminiscent of their heroes in bands like Orange Goblin and Earthless but also local bands like Zong and Witchskull.

Having gelled almost instantly, the band record their debut EP, Mountain, in their rehearsal space and have since followed that up with singles Ghost Smoke and Valley in 2019.   Heads started to turn, and now the band seeks to push their fully solidified sound, further focusing on dark creatures and bleak futures. Taking the Antipodes by storm, it’s only a matter of time before Fumarole blows out an amp near you!

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7144 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*