Newsfeed

The Archipelago: Fish and prog…..

The Archipelago - Mind And Failure

Copenhagen’s history can be traced back to around the year 800 when there was a small fishing village where the city center is now located. After the fishing adventure was over in Copenhagen, there was a lot of culture that was in the center and including music. The band The Archipelago from Copenhagen plays an exciting prog. The track Friction,

The Archipelago is a multinational band from Copenhagen, Denmark. The music is evocative post progressive metal, where heavy guitars are mixed with smooth melodies and the songs bring the listener on a journey where commonplace pursuits are replaced by curious exploration of the dichotomies of life. The track Ganymede,

Yesterday The Archipelago released the album Mind And Failure with a total time at 56:32. Line-up: Carsten Beese – Guitar, Christian Lieven – Drums, Bass, Christian Ravn – Bass, Christoffer Knudsen – Vocals, Kristian Jensen – Keys, Bass and Nikolaus Sonnenschein – Guitar. The track Of Mind And Failure,

After having written music in a bunker for 3 years, The Archipelago band  are ready to show the world their music and wtih their debut album Mind And Failure. Besides a drummer and a lead singer, the band consists of two guitarists and a keyboard player. The music is evocative progressive metal, where heavy guitars are mixed with smooth melodies and the songs bring the listener on a journey where commonplace pursuits are replaced by curious exploration of the dichotomies of life. The lyrics of inner conflict are accompanied by soaring polyrhythmic riffs that are resolved in tight choruses and melodic solos.

Tracklist:

1. Friction (7:17)

2. Fever Dream (6:29)

3. Ganymede (4:56)

4. Of Mind And Failure (6:43)

5. And Other Such Beauty (6:35)

6. Cosmonauts (6:48)

7. Red Hot Horizon (5:05)

8. Snowblind (6:22)

9. The Envelope (6:17)

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6734 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*