Newsfeed

Gaia Guarda: With an entrancing and auspicious debut…..

Gaia Guarda - Anatomy Of Fear

Montreal pianist, harpist, and singer Gaia Guarda is set to release her first album Anatomy Of Fear on November 6th, 2020.  Joined by drummer Rocky Gray(ex-Evanescence) and her Uriel bandmates Jessica Ricard on cello and violinist Ariane Paquette on violin, this work of neoclassical dark wave is an entrancing and auspicious debut. The track Heartbeat,

Gaia Guarda, a classically-trained musician, said of the album, «I’ve been playing in metal bands for the last nine years and I decided to go outside that genre with my solo project.  I’m influenced by a lot of classical music and electronic music, so that’s the main influence in my music.  I learned how to play the harp by myself and decided to add it on this album; some songs were composed while I was learning to play it».

Recorded at Studio PM and Monolithic Productions, Anatomy Of Fear came to fruition following a successful Indiegogo crowdfunding campaign.  Fellow harpist Lindsay Schoolcraft, ex-Cradle Of Filth collaborated with Guarda on the song I Didn’t Break,  a special bonus perk that was sent out to supporters. And soon, Anatomy Of Fear will be making its singular mark on the neoclassical/trip hop scene.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6836 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*