Newsfeed

Matterhorn: Deals with the ones left out…..

Matterhorn - Outside

Tommy Sebastian Halseth the main man behind the band, tells us about Oceana, «A sanctuary, a holding point, a place where you can lower your shoulders and breathe out, regain energy and surplus. For everyone, but also for those who are struggling a little, with addiction, illness and trauma. It is certainly a beautiful and relaxing song».

The track Aura Noir (Tor Helge Skei Remix),

The track Aorta,

Torstein Parelius and Tommy Sebastian Halseth: lyrics, Tommy Sebastian Halseth: music & vocals, Rhys Marsh: all instruments & production featuring the Matterhorn choir. Recorded, mixed & mastered at Autumnsongs Recording Studio. Video: Bonkers Studio, 7300 Orkanger.

The track Aorta pt 2,

Torstein Parelius and Tommy Sebastian Halseth: lyrics Tommy Sebastian Halseth: music & vocals Rhys Marsh: Guitars Tor Helge Skei: Production, Loops and samples Recorded at Autumnsongs Recording Studio Mixed by Tor Helge Schei Mastered by Jan Ole Sundli at Bonkers Studio, 7300 Orkanger.

Matterhorn from Trondheim, Norway, is the brainchild of songwriter and vocalist Tommy Sebastian Halseth ( ex-Griffin, ex-Atrox, ex-Manes  ), who in 2013 started to assemble various musical ideas which gradually turned into the project Matterhorn.

Thematically, the album’s title – Outside – deals with the ones left out, both mentally and in terms of being alienated from society – with the backdrop of the chaotic and superficial modern world. Musically, the album ranges over a variety of inspirations and moods, highlighting a strong melodic focus.

 Line-up:

Tommy Sebastian Halseth: Vocals.

Edvin Matthieson: Bass and acoustic guitar .

Andreas Stunes: Drums and keyboards.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*