Newsfeed

Trident: As a dam breaking, flooding with energy…..

Trident - Summoning

Trident is a Swedish blackened Death Metal form Göteborg. The band features in their ranks former Dissection guitar player Johan Norman, ex-Lord Belial Anders Backelin and Per-Owe Solvelius  (Fejd), among others.

After releasing their debut album World Destruction in 2010 followed by EP Shadows 5 years later, facing some line-up changes, finally Trident are back with full dark forces. The result is the sophomore studio album North to be released in the upcoming months. We probably could expect a piece of art moving away from tight structural extreme music and bringing back the soul of the old greats?

The bands states:

«Summoning depicts a ritual to conjure forgotten deities from their dormant sleep in ancient darkness. Meant to symbolize the ability and with it a cautious warning to conjure unknown power from within. When the gate is open, be careful what you wish for».

«As a dam breaking, flooding with energy, this was created to tell the story of our lives and to express ourselves through art. Upon closing this chapter we feel a sense of relief and nervosity, opening the illusionary walls of strength to step into the unknown of wisdom». The title track North,

«Listen to the past, learn from the past and shape the future of existence. Join us as we tell the story about an Internal journey, of ominous visions through dreams, touching the subjects of ancient wisdoms long forgotten, cursed bloodlines». The track Death,

 Rituals to awaken hidden power, Animism, the souls unguarded altar, surrounding malicious spirits and repeating destructive patterns in the human behaviour.

 «Thank you all for making this possible, especially Non Serviam Records for supporting us throughout the process. This is the most creative and crazy album we ever created, it’s a bloody masterpiece».

Link:
Facebook

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6734 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*