Newsfeed

Aisles: Reflected perfectly on the apocalyptic sensation….

Aisles - Red Sector A

The band Aisles states, «We recorded our version of Red Sector, Rush’s evoking track from the album Grace Under Pressure. It’s been a little over a month since we released our new version of Smile Of Tears and we want to continue giving you material while we are still working on our upcoming album. This time, we recorded a cover of Red Sector A».

«We chose this song because we thought that our current global situation, involving the pandemic, violence and intolerance between different world views, is reflected perfectly on the apocalyptic sensation of Red Sector A. Also, it’s a brilliant song from an underappreciated era of Rush, the mid and late 80s.

Aisles have been regarded as neoprog, but their approach to music goes far beyond. Their soulfully crafted combination of rock, progressive rock, art rock, fusion, world music and other styles illustrates the band’s unique liberal and eclectic music vision, reaching their own sound by forming an identity which makes it unmistakably unique to anyone’s ear, and a spirit in which prevails above all, the desire to create.

After almost two years of search, the Chilean rock group Aisles welcome their new singer, Israel Gil, with the re-recording of the song Smile Of Tears. The track, taken from the album In Sudden Walks (2009), has a strong electronic influence from Depeche Mode’s eighties era, brought to the 21st century. «This song affects me a lot because when we recorded it, social distancing and the pandemic were starting in Chile –says Israel- the title makes a lot of sense to me, because in these lockdown days, with video calls and contact through social media, you pretend on camera that you are happy, but you are suffering on the inside».

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6734 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*