Newsfeed

Black Rabbit: Fast-paced and groovy at the same time….

Black Rabbit – Taken By The Devil

Black Rabbit is a Thrash/Death Metal band from Apeldoorn, The Netherlands. Due to a lack of metalbands in Apeldoorn, Jelle Brekelmans and Hidde Hofland teamed up and created Black Rabbit. The two guitarists started writing songs inspired by Megadeth, Obituary, Death and many more. They created their own thrashing death metal sound; fast-paced and groovy at the same time!

Black Rabbit releases their brand new single Taken By The Devil today. They will bring it to the public with a release party at Rocktoberfest, Harderwijk, Netherlands. The sad news is that this event has been cancelled. Statement from the band:

«Unfortunately our release show at Estrado Harderwijk on Saturday October 17th, celebrating the release of our new single Taken By The Devil, had to be canceled due to the most recent government measures… There was simply no way to make it happen legally.  We are currently figuring out a way to celebrate it anyway, so stay tuned for more information! We will not let this go unnoticed!».

After the release of their well-received EP Warren Of Necrosis  Black Rabbit was ready to continue on that streak. Unfortunately there were some changes in the line-up. Nino Thomas (vocals) and Martin Jaramillo (Bass) were added to the line-up. This had to be celebrated and what is a better way than with a brand new single.

«The single was recorded at Raiko Records with Robbin Van De Bor and Stijn Donders. Not only did Robbin Van De Boer and Stijn Donders record Taken By The Devil with us, they also mixed it! Mastering is done by the one and only Peter Brussee and the artwork is made by the never disappointing Roberto Toderico».

Line-up: Jelle Brekelmans – Lead Guitar, Hidde Hofland – Rhythm Guitar, Nino Thomas – Vocals, Max Hendriks – Drums and Martin Jaramillo – Bass.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7159 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*