Newsfeed

Les Mémoires Fall: The southernmost video clip in the world?

Les Mémoires Fall – The Tree: Yarns Of Life

Les Mémoires Fall is a Doom Metal band from the city of São José dos Campos, São Paulo, Brazil.

Les Memoires Fall was founded in 2011 by Emerson Mordien (bass and vocals). So far, a split was released in 2012 with the band Lugubres with 3 songs each. In 2014 the first album Endless Darkness Of Sorrow came out, which made the band gain prominence in the Brazilian and South American Doom Metal scene.

Promoting the album, the band participated in the Doomsday festival in São Paulo for an audience of over 300 people and was invited to open for the Benediction in São José dos Campos.

Les Memoires Fall did a successful mni tour with 2 shows in southern Brazil and also participated in a collection called Cathedrals Of Doom” with 4 more bands from Europe, which helped the band to spread its name around the world. In 2016 an EP called Dying Dried was released containing 2 new songs that came out only in digital format. In 2020, the band released their second album, entitled The Tree: Yarns Of Life”, containing 6 new songs. The CD was released by the Black Hearts Records label.

​The video clip Winther was shown exclusively at the online festival Caio Indica (held on 10/10) and obtained great repercussions and excellent comments from the audience present and is now officially available on the band’s YouTube channel.

The video clip was shot in the city of Ushuaia, in Patagonia Argentina in September 2019, at the end of the winter season. Ushuaia is one of the southernmost cities in the world, and probably this video clip is from the world`s southernmost location ever?

. The video was directed, produced and filmed by Hadas Gev and the bassist and vocalist of the band Emerson Mordien and edited by Max Volta da Volta Team.

Emerson Mordien comments on the clip: «When we recorded the song Winter for our new album, I already knew that this should be the perfect song to make a clip, since in the city where I live, which is Ushuaia, during the winter falls a lot of snow and I knew it would be the perfect setting for filming. The whole video clip was recorded in just 5 hours, but the result was incredible!».

The band’s current lineup is Emerson Mordien (Bassist / Vocalist) and Alessandro Grou (Guitarist).

Discography

– Doomed Serenades Compilation (2012) – with song Deception

– Split Cd-r Lugubres / Les Memoires Fall (2012)

– Compilation Cathedrals of Doom (with 2 songs) – (2013)

– Full Album CD Endless Darkness Of Sorrow- (2014)

Take Everything From Me (single) – (2016)

– EP Dying Dried – (2016)

Vacuum (single) – (2019)

– Full Album CD The Tree: Yarns of Life (2020)

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*