Newsfeed

Hitherside: Turn heads with their infectious rock/metal songs…..

Hitherside - Eighteen Of Six

Some weeks ago  Hitherside, the Belgian/American Alternative Rock/Metal duo released Eighteen Of Six, their first official music video of 2020. The band turn heads with their infectious rock/metal songs that contain impressive guitar riffs, lavish textures and memorable melodies, with big doses of lush harmonies mixed in. Eighteen Of Six is an emotional song to Jennifer Summer’s dying father and about her inability to be with him during the Coronavirus pandemic. Tragically, he passed away on her birthday.

Jennifer Summer and Sam Oerlemans are the musicians in Hitherside from the little town Brasschaat. One singing, American red-head and one very talented Belgian multi-instrumentalist bond together to create infectious songs containing amazing guitar riffs, textures and memorable melodies with big doses of lush harmonies mixed in.

They landed an endorsement deal with PreSonus Audio Electronics with the release of their 2012 debut single/video, Insignificant Oth.

PreSonus quotes that:«Hitherside is a radio-ready, Alt-Rock, one-two punch that explores the dichotomy of heavy guitars paired with female vocals.  The result is intense, emotional and highly listenable music».

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6851 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*