Newsfeed

Abertooth Lincoln: Flips genres within seconds…..

Abertooth Lincoln - Soup For My Family

Dayton in Ohio is called the birthplace of aviation, and in addition, the city is the birthplace of the band Abertooth Lincoln who are high-flying because they release the single Soup For My Family in thirteen days.

Abertooth Lincoln states, «Weird progressive punk/hardcore. We write angry music but we’re friendly people. It’s essentially nice people screaming at you in space leggings and future sunglasses». The track Hell House showcases the weirdness!

Abertotoh Lincoln are an aggressive, spacey hardcore progressive punk band. Their music is heavy, weird, complicated and can flip genres within seconds. But the bottom line is they are unique and refreshing. On the back of their recent single and video Hell House, Abertooth Lincoln are set to drop a new single Soup For My Family on 23rd November via Riot Records. Again it is another tour de force of musical innovation.

«This song is a response to the violent and subversive actions taken by undercover federal officers, police and right-wing militia against BLM protesters during the summer of 2020 in US cities. In Portland, Oregon people were literally pulled off of the street and forced into unmarked cars for simply protesting. The military sought to use heat ray guns against protesters in DC in September». Last year’s track Space Force,

«Federal troops were sent into cities, and there are countless, documented examples of mysterious people taking actions to discredit the movement, doing things such as brick baiting or vandalizing property in an effort to distort the story and incite further destruction that could then be blamed on the protests. Then you have police gassing the streets to make way for Trump to stand in front of a church, bible in hand, for a photo shoot. Sounds like some Escape from New York level fiction, but it’s really happening. This is our very angry song about it».

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (5526 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*