Newsfeed

Avandra: Showcases the heavier side and trademark melancholic…..

Avandra – Afferent Realm

The track Afferent Realms is the second single and music video from Avandra’s album Skylighting which shows an overview of what life in Avandra has been like in the first years of it’s existence! Dynamic entertaining and full of surprises!

This new song showcases the heavier side of Avandra’s music yet also showcasing the trademark melancholic sound that the band has been promoting over the years!

Avandra is a progressive metal/progressive rock band from San Juan, Puerto Rico and they have signed a deal with Layered Reality Productions! The band was founded in mid-2011 by Christian Ayala aka Volteau. Last year they made waves in the progressive metal scene with the release of their critically acclaimed album Descender. This album was positively received by progressive metal fans worldwide. The track Beyond The Threshold Part 1,

This autumn is about to become more and more exciting, as Avandra has now announced the title, tracklist and coverart for their upcoming album! The album shall be called Skylighting and features 7 brand new songs. The four core band members, were joined this time around by keyboardist extraordinaire Vikram Shankar (Redemption, Silent Skies, Lux Terminus) who provided additional layers to the songs. This album will be released worldwide on the 20th of November 2020 through Layered Reality Productions on both CD and digital formats.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6824 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*