Newsfeed

Salva: With a feast of riffs and hooks…..

Salva – A Thousand Ways To Disappear

The friendship of lead guitarist Stefan Gavik and vocalist/multi-instrumentalist Per Malmberg goes back to the early 1980’s when they were about seven or eight years old. They actually formed their first band, Snigeln Välter, in their teens. In high school they brought in Johan Lindqvist to join the band. The band Salva became a reality in 2003. The track Feeding The Flame,

Seventeen years later Salva have released five album, and some days ago the sixth album A Thousand Ways To Disappear. On this release Per Malmberg follows the critically acclaimed Off The Deep End with his probably most powerful opus to date. This release rocks and has a feast of riffs and hooks that many so much love Salva for, a musical delight!

Tracklist:

1. Stars Aligned (7:29)

2. Feeding The Flame (4:56)

3. A New God (9:15)

4. Wonder’s Rebirth (5:22)

5. Coma (13:49)

6. Elegy (4:46)

7. The Strong, Silent Type (8:25)

Total Time 54:02

Line-up:

Per Malmberg – vocals, guitars, keyboards

Johan Lindqvist – keyboards

Stefan Gavik – guitars

Daniel Nätt – bass

Erik Zetterlund – drums

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7405 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*