Newsfeed

Deathblow: With own label and legendary artwork artist…..

Deathblow – Insect Politics

Salt Lake City is most well-known for Mormons, but also a thrash metal band named Deathblow is from that town. The band must not be confused with Deathblow from Winston/Salem, North Carolina or DeathBlow from Texas. Initially Deathblow was formed as a cover band before writing original material.

Both Deathblow and Prognosis Negative (their first album) are titles of fictitious movies from the American TV Show Seinfeld!

The SLC rabble Deatblow returns with sophomore full-length album Insect Politics, the first release on the band’s own label Sewer Mouth Records.

The bands second full length since 2014’s Prognosis Negative. Insect Politics is a deep dive into the madness of the 21st century, exploring the subjects of isolation, digital dementia, radicalization, paranoia and the breakdown of politics in the modern world. Deathblow leans more toward a punk and death metal sound on the new album, compared to the purer thrash metal approach of prior releases. The track Behind Closed Doors.

Track Listing:

1. Brain Bugs

2. Accelerated Decrepitude

3. Nefarious Ends

4. Insect Politics

5. Convert Or Die!

6. Through The Eyes Of Delusion

7. Agent Zero

8. Behind Closed Doors

Insect Politics is recorded and mixed by Wes Johnson at Archive Recordings and mastered by Arthur Rizk. Artwork by Axel Hermann (Legendary German artist, worked on art for Sodom, Asphyx and many more). All songs written by Deathblow all lyrics by Holger The Horrible.

Line-up:

Holger The Horrible (Holton Grossl) – Guitar/Vocals

Paulie Gunk (Paul Lachica) – Bass

Grob (Rob Larsen) – Drums

Smelltron (Adam Smelly Kelly) – Guitar

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7201 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*