Newsfeed

Arvas: Svartere Enn Helvette…..

Arvas – Silent Night

Veterans in the Norwegian band Arvas have released a new single named Silent Night on the label Whispering Voice Records.  

The band has already gotten some reviews, and the single has been described as Svartere Enn Helvette (Blacker Then Hell).

The band states, «It is not about originality but having the balls to re new/invent and explore the musical landscape we are working in». The band have been around since the end of last century and have this impressing discography:

2017 – Blackpath (Mighty Music/Target Group)

2017 – Blessed From Below …Ad Sathanas Noctum (Re Issue, Satanic Art Media)

2015 – Black Satanic Mysticism (ATMF Records)

2013 – Into The Realm Of The Occult

(ATMF Records)

2010 – Blessed From Below…Ad Sathanas Noctum

(Odium Records.)

2009 – Blessed From Below…Ad Sathanas Noctum – Limited Press Release By The band.

2009 – Promo 09

2008 – Dawn Of Satan/Uncle Satan, Arvas split w/Hordagaard (Azermedoth Records)

2003 – I am Thy Grief – Demo

2001 – Countless Souls At Dawn – Demo

1997 – Nocturno Inferno – Fullenght Album limited release by the band as Örth.

Arvas, formerly known as the black metal band Örth, is a Norwegian extreme metal band formed in Bergen in 1993 by V-Rex. The band formally changed its name to Arvas in 2000.

Arvas plays a form of a fine mix of different genres in the extreme metal genre; where thrash, death and black metal is perfectly put together as one in a sonic delight of the pure intense and the most honest approach.

Their live show is powerful and energetic. They’ve also shared stages with bands like Throne Of Kartasis, Urgehal, 1349, The Ruins Of Beverast, Saturnian Mist, Inferno, Nocturnal Breed, Primordial, Archgoat, Acherontas and many more.

Short history of Arvas.

After the band changed its name to Arvas two demos was recorded. Countless Souls At Dawn in 2001 and I Am Thy Grief in 2003. Then in 2009, a Promo (Promo 09) consisting of Early demos and some new songs plus a split album with Hordagaard titled Dawn of Satan/Uncle Satan, was released by Azermedoth Records.

The band’s first official full-length album was Blessed From Below – Ad Sathanas Noctum released by Odium Rec in 2009 and re-issued by Satanic Art Media in 2016.

In March 2013 Arvas toured the East European countries supporting Deicide on their End Of The World Tour’. After that they recorded their 2nd album, Into The Realm Of The Occult, in Nov. 2013, and released it on the Italian label ATMF Records.

Their 3rd album Black Satanic Mysticism that came out in March 2015. Was also released by the Italian label ATMF Records.

In 2016 they did the Black Satanic Mysticism Tour’ & Kings of Black Metal Festival in Germany.

”BlackPath” was released by Target Music 2017 and was the bands 4th album. It received great reviews in the press and was the first album that included all members writing credits.

2019 sees the 5th release and was released November 2019 via Satanic Art Media, titled ‘Equanimity’. This release was the first release featuring V-Rex performing ALL instruments and his comeback on vocals since 2013.

A live band was recruited, and a small Norwegian run took place fall 2019, before the album was released, followed up by a UK run in December 2019. The musicians for these dates are now all permanent members of the band.

A single was recorded in fall 2020 and released Nov. 6th by Whispering Voice Records. This release features a brand-new track from their next album VI which is set to be released by Whispering Voice records in the fall of 2021.

VI will be Arvas 6th full-length release in their saga. The music of this album will be in the vein of some of the earlier releases, faster and more brutal.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7209 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*