Newsfeed

Corona Latern: With topics as alienation, constant changes, anxiety, and death….

Corono Latern - Certa Omnibus Hora

Czech Sludge/doom band The Corona Lantern to release 2nd full-length album on November. Metalgate Records sets November 27th as the international release date for The Corona Lantern’s long-awaited second full-length album, Certa Omnibus Hora! The track Through This Swamp Of Oblivion,

Band comments on album:

«We have aimed for our new album to follow its predecessor’s atmosphere, but also tried to give it more complex musical context. Its expression and lyrics – both figuratively and literally – carry the dire ambience that started to grow in the first album, digging deep into such topics as alienation, constant changes, anxiety, and death».

Album cover and tracklisting are as follows:

1. As Wide Eyes Travel

2. Through This Swamp of Oblivion

3. Up the Last Hill

4. Hours Between Heartbeats

5. Make Me Forget

6. The Truth and Its Will

The Corona Lantern was originally planned as a studio-only project. Back in 2014, Igor Krakhmalev (Guitars In Diligence) and Daniela Neumanova (Vocals in Diligence and Abnormality (live performance in 2019)) have merged their efforts yearning to submerge into slow sludgy atmospheric waters. They were then joined by Simon Hajdovky (Drums in Monna, Fanfan Tulipan, Diligence, North Innergy, and others) and Dmitriy Borovkov (Bass Guitar). As a result of these efforts MMXV EP has appeared and inspired the band to follow up with an LP Consuming the Tempest and to begin their live performances. On stage the band is accompanied by Tonda Smrcka (Guitars in Rise Of Surya).

The Corona Lantern is:

Daniela Dahlien Neumanová: Vocals

Igor Krakhmalev: Guitars

Dima Borovkov: Bass Guitar

Šimon Hajdovský: Drums

Tonda Smrčka: Live Guitar

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*