Newsfeed

Meadows: Love whiskey, beer, vinyl and Haken…..

Meadows – Modern Emotions

The band states, «We are Meadows! A band formed by Daniël Van Der Weijde, together with a few talented friends for life who also love beer, whisky, and Haken». Their last album is Modern Emotions and that album is released only on vinyl. The title track Modern Emotions,

Meadows is a band formed by Silhouette guitarist Daniël Van Der Weijde a.k.a. Daniël Meadows, together with band members from Silhouette, Incidense and ex-Coppersky; Jurjen Bergsma, Peter Meijer, Rob Van Nieuwenhuijzen & Jeffrey van Driest. Daniël has previously released two albums and a live DVD with Silhouette (Beyond The Seventh Wave, The World Is Flat and Staging The Seventh Wave) and has shared the stage with Marillion and 30 Seconds To Mars. After three years of writing, his debut LP Modern Emotions has been released, with influences of Dream Theater, Haken, Muse and Porcupine Tree.

The album is about daring to dream and fantasize, nostalgia, accepting each other, but also about the growing pressure to perform in our modern society and the mental consequences on ourselves. To get this musical journey to an even higher standard, Daniël Van Der Weijde invited Ruud Jolie from the Dutch symphonic metal band Within Temptation, and Richard Henshall from the UK based progressive metal master Haken, for two guest performances on the album.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*