Newsfeed

Black Fate: With dark song, haunting lyrics and wicked melodies….

Black Fate - Nemesis

Black Fate is now sharing their second single Nemesis and comments about the track:

«Nemesis is probably the darkest song of Ithaca. Haunting lyrics combined with wicked melodies, atmospheric orchestrations, grandiose guitars, and delightful rhythm section signals a new era for the band».

Catchy hooks along with crashing guitar riffs…..

Black Fate have short time ago released of the new album Ithaca. With their heartbreaking world-class vocals, catchy hooks, and lyrics, along with crashing guitar riffs, haunting melodies, and furious technical and melodic solos, Black Fate continues to satisfy bands with the release of their 5th studio album. The track Perfect Crime,

Ithaca was mixed and mastered by Steve Lado and follows full-lengths Between Visions And Lies (2014) (Ulterium Records), Deliverance Of Soul (2009) (Asiral Records), A Piece Of Dream (2002) (Secret Port Records), Uncover (2001) (Secret Port Records). The track Angry Silent Scream,

The band comments on the release of Ithaca: «Ithaca is melodic, technical, and groovy, but also a bit dark. It has beautiful and strange melodies with powerful emotions. We believe it’s an album for all kinds of metal audiences. We hope the fans will see it the same way. We see Ithaca as a very integrated album. Fans who have followed us over the years will also notice many changes in the songwriting process, we concentrated to find the best form and the best overall result for every song».

Blind Fate was formed in 1990 in Larissa, Greece, Black Fate introduced themselves to the metal world with two demos Black Fate and A Piece Of Dream with great praise.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7417 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*