Newsfeed

Enigmatical: Black metal riffing with sweeping electronic landscapes and industrial…..

Enigmatical – Transmission III

Fusing industrial black metal riffing with sweeping electronic landscapes, Enigmatical aims to create a familiar yet unique listening experience. The lyrical concept takes us through a dark multiverse from the perspective of interdimensional entities, dwelling within the dark energy among us. Join the agenda!  

Swedish Industrial/Electronic Black Metal band Enigmatical released their new EP Transmission III. The EP was recorded at 6 Ljud Studio in Sweden and The Foghouse 3.0 Studio in France. Produced by The Entity and Marcus Berglund.

Metalheadchris states about Enigmatical, «Bro, if this is the final chapter for Enigmatical it’s a bummer, cause this trilogy is epic. Anyone who digs Limbonic Art, …And Oceans and Aborym will definitely dig Enigmatical! These dudes have got to make a full length album as they have what it takes to make the best industrial black metal I’ve ever heard. Favorite track: Wormhole».

Enigmatical was formed in 2018 at Stockholm, Sweden as an instrumental project by The Entity (Electronics, Guitars, Bass, Programming). A year later Simon Chttln (Vocals) joined the band and the lineup was completed. During the years the band released 4 EP’s and 1 single.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6734 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*