Newsfeed

Soul Secret: With a tasteful saxophone contribution by Marek Arnold…..

Soul Secret – Blue Light Cage

The Soul Secret album Blue Light Cage has been leaving it’s mark in the prog and metal scenes worldwide and I think that both this title song (and the rest of the album of course!) & the video show you exactly why. Soul Secret delivers nice prog-metal that takes inspiration from the past and future and blends it into something completely unique! This song also features a tasteful saxophone contribution by Marek Arnold (Seven Steps To The Green Door).

The song Shine Again was recorded, produced and filmed in a record tempo from many different home studios bringing together a coherent whole that represents unity. The song’s audio and video are produced by Tom De Wit (TDW, Dreamwalkers Inc) who also does guest vocals on this track. The song will be mastered and finalized by Rich Hinks who is known for his work with Aeon Zen & Annihilator. The artwork for the song was made by Claudio Casaburi. By buying this track you will support the fight against COVID-19 as all proceeds will be donated to the WHO and the research they are conducting.

The song The Ghost Syndicate which will be featured on their upcoming album! And the band really pushed this one to the next level, featuring synth solo’s by the one and only Derek Sherinian and a host of great Italian actors! The band showcases their trademark melodic progmetal sound on their fifth record, exploring their sound more than ever before. Ranging from more intimate calm musical moments to more groovy metal sections. All topped off with the sense of melody the band has been known for years now.

The artwork for this record was made by longtime collaborator Nello Dell’Omo, who was responsible for the artwork for the bands’ debut album Flowing Portraits back in 2008. Mixing and mastering was done by Jacopo Pettini & Alessandro Guasconi at Virus Studio in Siena (Italy).

Arnold (Seven Steps To The Green Door) among other new musical ideas brought in by all band members, this album is one that maybe will both delight and surprise new listeners and longtime fans!

The album contains the following songs:

1: Opening Sequence (3:00)

2: The Ghost Syndicate (5:26)

3: A President’s Speech (6:00)

4: Switch On (1:42)

5: Blue Light Cage (4:50)

6: We’ll Become Dust (7:22)

7: Going Home (5:45)

8: Jump Right In (7:00)

9: Breathe and Recover (13:00)

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7413 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*