Newsfeed

Saggitarius: Blending traditional German and European poetry and literature…..

Saggitarius – Songs Of Dream And Death

Eight years after The Kingdom Come, the long-announced new Sagittarius album Songs Of Dream And Death will be released on November 25th, 2020. Line-up: Cornelius Waldner: all instruments and Herr Twiggs: vocals. Recorded and mixed by Cornelius Waldner at The Archer’s Sanctum, Leipzig, between 2014 and 2020. Waldner was once again joined by vocalist Herr Twiggs, a regular contributor of vocals to Sagittarius since 2008. The track Preisgedicht 1 (Price Poem 1)

14 tracks of dark and sullen Neoclassical compositions, offering an epic joyride through the worlds of Symbolism, Expressionism and Romanticism, with poems by Stefan George, Pär Lagerkvist, Count Eric Stenbock, William Ernest Henley, Bernhard von Uxkull, Karl Wolfskehl, Martin Gumpert, Victor Klemperer and Bettina Von Arnim having been set to music.

Sagittarius was founded by Cornelius Waldner in 1998. Three full-length albums (on Cold Spring Records, UK, and Renovatio Verlag, Germany) and several limited edition releases established the project as one of the main protagonists of the Neoclassic scene, blending traditional German and European poetry and literature with compositions conceived in the tradition of the classic art song.

Having been active for more than two decades, Sagittarius looks back upon a musical œuvre that may be regarded as impressive. Though never having fully cast aside an insiders’ tip reputation, three full-length albums (Die Große Marina in 2003, Songs From The Ivory Tower in 2008, The Kingdom Come in 2012) and several limited edition releases, including the Fragmente series and the well-acclaimed mini album Aithiopis in 2017, established the project as one of the main protagonists of the neoclassic genre.

Over the years Sagittarius has worked with a number of highly sophisticated musicians, including Phil Jonas (Secrets Of The Moon), Michael DE Victor (While Angels Watch) and V.P. Sorcerer (Acherontas), whilst Waldner’s participations since the 1990s aside Sagittarius, often as a session musician, includes names like Secrets Of The Moon, Warloghe, H.E.R.R., The Days Of The Trumpet Call, and Die Weisse Rose.

Tracklist:

En gång blir allting stilla

Kunft-Tag I

Im Morgen-taun

Preisgedicht I

Kahl reckt der baum

Des Menschen Wort vergeht

The Black Hound

Invictus

Crossing The Tide Of Time

Until The Daylight Breaketh

Seelied

Spiel

Du auch bist verloren

Antithesis

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6836 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*