Newsfeed

Sollust: With interesting amalgam of genres…..

Sollust – In(Versus)

Peso Da Régua was inhabited by Roman and barbarian invasions during the early part of the settled history. This was long time ago and today the musicians in the band Sollust is some of the inhabitants in Peso Da Régua. They are certainly not barbarian but they plays an interesting amalgam of progressive metal, alternative rock, gothic, post progressive, death metal. The band have been active since 2003.

The band states, «our new album (In)Versus represents the duality residing in every single one of us. It’s both despair and shame but it’s also optimism always surrounded by faith and light at the end of the tunnel. The sound mirrors all those beliefs that are born and reborn in us. It tells a tale of the wickedness and suffering of a mortal’s life, including religion and political inequalities, not forgetting the diseases that the human being is creating and everything that it involves while believing that there’s a light to help us in the darkest moments».

Mixed and mastered by Guilhermino Martins at Blind & Lost Studios (Santa Marta de Penaguião, Portugal).

Tracklist:

01. Divider

02. Inversus

03. Lost in Oblivion

04. Hostage of a Life

05. Beyond the Void

06. Creed in Life

07. Blame Yourself

08. Exolvuntur

09. Reflection

10. Dark Halo

11. Winding Path

12. Messiah

13. Amnesia

Line-up:

Rui Pereira – vocals, rythmic guitar

Rui Ruka Monteiro – lead guitar

Amílcar Mika Araújo – bass

Paulo Axelandre Queirós – drums

Miguel Lopes – samplers and visual effects

Sollust, music news, Portugal, Rui Pereira, Rui Ruka Monteiro, Amílcar Mika Araújo, Paulo Axelandre Queirós, Guilhermino Martins at Blind & Lost Studios, Miguel Lopes,

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*